Két évvel ezelőtt egy fiatal magyar egyetemista és barátai úgy döntöttek, hogy Madridból biciklivel jönnek haza Budapestre, a spanyol-francia-olasz-szlovén-magyar túrát pedig meg is örökítették. A csapat tagjai júliusban indultak el a spanyol fővárosból, és augusztusban a Sziget-fesztiválon értek célba – összesen 38 napot (és éjszakát) töltöttek nyeregben.

„Szóval 2011-ben hazatekertünk Madridból, és ebből a tripből született ez a film”, mesélte a filmhunak az alkotók egyike, Klára Levente. A promót már az út előtt elkezdték a Facebookon, aztán az út során végig lehetett követni őket. A filmet tavaly áprilisban mutatták be a Merlinben, az elsőt pedig sok-sok további vetítés követte: „turnéztunk a filmmel, és a sok turnéból csináltunk egy új filmet”, melyet azután a Toldiban mutattak be.

Cycle Me Home - THE TRAILER from Cycle Me Home on Vimeo.

Az alkotók most úgy döntöttek, hogy az eredeti filmet felteszik az internetre, a Cycle Me Home online premierjét pedig december 24-re időzítették. A filmnek egyébként már most elég népes rajongótábora van, a produkció Facebook-oldalát több mint 4400-an követik.