A francia színésznő előtt válogatással is tiszteleg a berlini filmfesztivál, a díjat pedig február 15-én veheti majd át. Aznap mutatják be egy speciális gálavetítésen legújabb munkáját, Laurent Larivière About Joan című filmjét. 

Isabelle Huppert 14 éves kora óta szerepel filmekben, és olyan neves rendezőkkel dolgozott már együtt, mint Jean-Luc Godard, Claude Chabrol, Michael Haneke, Mészáros Márta, Andrzej Wajda, Paul Verhoeven és David O. Russell. Hazájában bármely más színésznőnél többször jelölték már Ceasar-díjra, amit kétszer meg is nyert. Cannesban szintén kétszer nyerte meg a legjobb színésznő díját (a Violette Nozière és A zongoratanárnő című filmekért), és több mint 20 versenyfilm fűződik nevéhez. Az Áldozat? (Elle) című filmben nyújtott alakításért megkapta a Golden Globe-díjat és Oscarra is jelölték. Berlinben ez idáig egyszer díjazták, François Ozon 8 nő című filmjének teljes szereplőgárdájával közösen. A színésznő a tavaly Magyarországon is megfordultMrs. Harris Goes To Paris című film forgatása miatt. 

A Berlinale Special Gala programja mellett, melynek keretében Peter Flinth Nikolaj Coster-Waldau főszereplésével készült Against the Ice című filmjét is bemutatjáka fesztivál szervezői egyelőre a Generation, Focus és Panoráma programjait jelentették be. A hivatalos versenyprogramról 2022. január 19-én rántják majd le a leplet. A 72. Berlini Nemzetközi Filmfesztivált hagyományos formában, 2022. február 10. és 20. között tervezik megtartani.

Forrás: Variety / Címlapfotó: Isabelle Huppert / Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogie