szerepében Csányi Sándorfilmhu: Tőled is azt szeretném tudni, hogy szerinted mennyi lehetőséget nyújt egy színésznek ez a nagyon megírt regény, illetve a belőle készült forgatókönyv.

Csányi Sándor: Nem lehet mindent előre kigyakorolni, a legtöbb dolognak ott, a kamera előtt kell megszületnie, adott szituációban kell a partnerre reagálni. Erre úgy tudok készülni, hogy sokszor elolvasom a regényt, a forgatókönyvet mindennap átnézem, és így kerülök közelebb az általam alakított figurához.

Ilyenkor nem a mondatokat, a hangsúlyokat, a jeleneteket képzelem el, hanem átélem azt, amikor a karakterem reagál valamire. Például amikor megkapja a hírt, hogy egy kis hivatalnokból, aki egy szűk irodában dolgozik, hirtelen nagyon magas pozícióba kerül. Ez a változás megjelenik testtartásában, a járásában is. Mindezt úgy kell bemutatni, hogy ne legyen túlzottan mutogatós, hanem még éppen természetesen jön Kopjássból, mert azt gondolja, az ember ilyen helyzetben kihúzza magát. Mindezt külön nehezíti, hogy a két világháború közötti időben játszódik, egy másik korszakban. Mindent összevetve nagyon izgalmas kihívás.