Ez az a pillanat, amikor a régi hiedelmek és hagyományok összeolvadnak a fogyasztói társadalom modern kori rituáléival. Ez az a pillanat, ami mindenki számára kézzel foghatóvá teszi az idő múlását – írják a szervezők a miért pont a szilveszter kérdésre. Filmjük célja, hogy egy minden eddiginél személyesebb és színesebb képet mutassanak az országról, bár hogy mennyire lehet személyes egy olyan éjszaka, ahol minden évben nagyjából ugyanazok a dolgok történnek, az egyelőre még kérdéses.

Ha úgy érzed, hogy mindenképpen szerepeli akarsz az első magyar közösségi filmben,  készíts egy kisfilmet az év utolsó napjának reggelétől 2014 első napjának reggeléig, és töltsd fel a www.buekfilm.hu-ra. A nyílt pályázat mellett számos fiatal filmes is részt vesz a produkcióban, ők egy-egy karaktert követnek majd végig 24 órán keresztül. A sok kis jelenetből összeállított színes-szagos masszát az alkotók tervei szerint jövő decemberben mutatják be.

A projekt eddigi partnerei a MOME, az MKE Intermédia, a Werk Akadémia, a We Love Budapest, a Szeretlek Magyarország, a Vidget, az ARC, a Magyarhangya, a MAFSZ, aDocuArt, az iamnewhere és a Bridge Budapest, de a szervezők további együttműködőket keresnek.