A CEE Animációs Fórum (korábban Visegrádi Animációs Fórum) a közép-kelet-európai animációs szakma legnagyobb megjelenési platformja, mely tíz éves fennállása alatt erős szakmai bázist épített ki. A kiválasztott projektek vezetői lehetőséget kapnak konzultálni a meghívott szakemberekkel, akik hasznos visszajelzésekkel és tanácsokkal látják el őket az előadásukkal, a forgatókönyvvel vagy a gyártási tervükkel kapcsolatban. A pitchfórum résztvevői koprodukciós partnert is kereshetnek a több száz meghívott animációs szakember között: producerek, fesztiváligazgatók, forgalmazók, befektetők, valamint televíziós műsorszolgáltatók és nemzeti filmalapok képviselői is jelen lesznek a Fórumon, akik azért jönnek, hogy eszmét cseréljenek az új művészeti irányvonalakról, látásmódokról és lehetőségekről, finanszírozási módszerekről és további fejlesztési stratégiákról.

A technikai lehetőségek miatt a 10. jubileumi fórum hibrid formában lesz megtartva május 10. és 12. között a csehországi Liberecben, melyet egy online pitchfelkészítő tréning előz meg.

A fórumon 2020-ban vezették be a VR szekciót, 2021-ben pedig újabb kategóriával bővültek: a Rising Star nevű blokkba olyan diákfilmeket várnak, melyek maximum 20 perc hosszúságúak, és már elkezdődött a fejlesztési vagy gyártási fázisuk, tehát koncepcióban lévő filmterveket még nem lehet nevezni.

Az idei 5 kategória, amire európai projektekkel lehet jelentkezni:

  • minimum 60 perc hosszúságú, ötlet fázisban, fejlesztés vagy gyártás alatt álló egész estés filmek
  • a fejlesztés bármely (kivéve koncept) szakaszában lévő webes és tévésorozatok vagy speciálok, minimum 20 perc hosszúságban
  • maximum 20 perces diákfilmek, a fejlesztés bármely szakaszában (kivéve koncept)
  • fejlesztés vagy gyártás alatt álló VR, AR, 360 fokos vagy különleges formátumú filmek

Jelentkezési határidő: 2022. január 16., a nevezés ingyenes

További részletek és jelentkezés a CEE Animációs Fórum honlapján olvashatók.

Címlapkép: Lovrity Anna Katalin: Rozi és Zafír | Forrás: Dot & Line