Mint korábban már beszámoltunk róla, a film az izraeli titkos szolgálat, a Moszad kivégzőosztagát követi, az "ítéletvégrehajtók" a Palesztin Fekete Szeptember nevű csoport tagjait igyekeznek levadászni. A terrorszervezet ejtette túszul az izraeli atléta-válogatottat, és a német titkosszolgálat végrehajtotta rosszul végződő akció 11 sportoló halálával ért véget.

A konzul az izraeli rádióban úgy nyilatkozott, hogy a hollywoodi filmként definiált München „nagyon jól elkészített munka, ám nézőpontja és üzenete problematikus.” Danoch szerint nem korrekt morálisan egyenlőnek minősíteni a Moszad és a palesztin terroristák tettét. „Mi, Izraelben ezt tudjuk. Ugyanakkor elbizakodott a film, ahogy felszínesen közelít az évtizedek óta tartó konfliktushoz.”

A kritika valószínűleg csalódást okoz Spielbergnek, aki a múlt héten a Time magazinnak azt nyilatkozta filmjéről, hogy az „ima a békéért”. Kijelentette azt is, hogy a térség számára nem a palesztinok vagy az izraeliek jelentik a legnagyobb fenyegetést, hanem a mindkét oldalon tapasztalható meg nem alkuvás. „A filmet az izraeli sportolók emlékére készítettem, mert úgy tűnik, őket már elfelejtették.” – nyilatkozta az Oscar-díjas rendező a Time-nak. „Számomra egyre ordítóbb az a hallgatás, ahogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kezeli az ügyet minden negyedik évben.”

Egyetértés, akár csak a politikusok esetében, a filmesek között sincs, a legelső vetítések az izraeli „keményvonalasok” kritikáját váltották ki. A Cápa-sorozat készítője ismét úttörőnek bizonyult Hollywoodban, állítja Jack Engelhard, aki az Indecent Proposal (Tisztességtelen ajánlat) szerzője, és egy Tel Aviv-i weboldalnak, a ynetnews.com-nak nyilatkozva elmondta „Ha, mint ellenségeink állítják Hollywood a miénk, akkor most eljött a fordulat, elvesztettük az Álomgyárat és Spielberget. Spielberg nem barátja Izraelnek. Spielberg nem barátja az igazságnak.”