Spielberg állítólag szeretné elkerülni a film körüli médiafelhajtást, és még a költséges promóciós kampányt is, ami pedig a nagy stúdiófilmek esetében mindig megelőzi a forgalmazást. A Time szerint ez az egyetlen interjú, amit a rendező a München moziba kerülése előtt adni kíván. "Az ellentéteken túl szükség van a békéért szóló imára", mondja Spielberg. "Mert a legnagyobb ellenség nem a palesztinok vagy az izraeliek. A régió legnagyobb ellensége a meg nem egyezés."

A rendező beszámolt egy új filmes projektjéről is, melyet februárban indítana el. 250 videókamerát és lejátszót vásárol, és odaadja izraeli és palesztin gyerekeknek, hogy csináljanak filmet a saját életükről. "Nem drámát szeretnék, csak apró dokumentumfelvételeket arról, hogy kik ők, miben hisznek, kik a szüleik, hová járnak iskolába, mit kell enniük, milyen filmeket néznek, milyen zenét hallgatnak."

Aztán a tervek szerint az izraeli és palesztin gyerekek ki fogják cserélni egymással anyagaikat. "Azt hiszem, ez az akció eredményes lehet, már csak azért is, mert megérteti az emberekkel, hogy valójában nem sok dolog választja el a két ország lakóit egymástól. Vagy akár bármely két emberi lényt." 

Spielberg elmondta: büszke arra, hogy a München az érintett két oldal közül egyiket sem démonizálja. A részben Magyarországon forgatott film főszereplői Eric Bana, Daniel Craig és az Oscar-díjas Geoffrey Rush.

A film előzetese már megtekinthető a film honlapján: http://www.munichmovie.com/