A costa rica-i rendezőnő, Hilda Hidalgo Márquez felkérésére látott neki A szerelemről és más démonokról munkálatainak, s forgatott belőle lélegzetelállítóan gyönyörűre fényképezett, hiteles adaptációt. Ha válaszolsz az alábbi kérdésünkre, vendégünk vagy a film vetítésére január 3-án a Puskin moziba.

 

A film története:

A babonák és az inkvizíció légkörében élő Sierva María örökös szeretetlenségben tölti a napjait: az apja, a mihaszna márki, s felesége, az egykori szilaj, mesztic szépség együttesen gyűlölik a kislányt, mivel természete ellentétes az övékével. A törékeny és félénk Sierva szinte egyáltalán nem érintkezik szüleivel; a rabszolgákkal barátkozik s éjszakáit is ócska viskókban tölti. Egy végzetes napon azonban, Sierva María bokáját megharapja egy veszett kutya, és ez a tragikus esemény felrázza az életüket. A város püspöke megparancsolja, hogy a lányt helyezzék el a Santa Clara-kolostorban, azaz "az élve eltemetés épületében", mivel betegségét az ördög mesterkedésének tartja. Itt ördögűzésnek vetik alá, ám a feladat végrehajtásával megbízott pap beleszeret a törékeny gyermekbe. Sierva María így életének utolsó napjaiban megismeri a szerelem misztériumát egy megtévedt pap, Cayetano Delaura atya személyében.

A kérdés:

Miért nem lehet levágni Sierva María bokáig érő haját?

a. mert abban van a démoni ereje
b. mert fogadalmat tettek, hogy csak az esküvője napján vágják le
c. mert az édesanyjának így tetszik

 

a_szerelemrol_es_mas_demonokrol_420

A helyes válasz betűjelét tartalmazó leveleket az info@forum.filmhu címre várjuk 2011. január elsején éjfélig, a nyerteseket 2011. január 2-án értesítjük.

Bővebben a filmről:
a forgalmazó oldalán
a filmhun
a literán