Mindehhez pedig nem kell mást tenned, csak megnézni a filmet, majd elküldeni nekünk a két kérdésre megadott helyes választ!

Mi már láttuk a VAN-t Miskolcon és a Magyar Filmhéten is (kritikánk), de a szemfülesek a héten privát vetítésen is megnézhették Reisz Gábor filmjét.

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben, ami semmiképpen sem az, amit a dizájnos útikönyvek, vagy esetleg a hazai filmek látképei festenek a városról. Az itteni életet súlyos ellentmondások színezik. Még komplikáltabb a helyzet, amikor nem emlékszel, hogy szüleid egyhavi fizetését miként verted el egy átmulatott éjszaka során egy lisszaboni repjegyre. Itt tart most Áron 29 évesen. Átlagos srácként számtalan kortárs komplexus birtokosa; frissen végzett az egyetemen, barátnője elhagyta, a szülei tartják el, amíg munkát keres, ráadásul miközben az elmúló szerelmen agonizál, valami külső, bizarr tényező mindig felülírja elképzeléseit és megszakítja intim pillanatainak eltervezett linearitását. Áron csak akkor jön rá arra, hogy a káoszban és a kiszámíthatatlanságban mégis tart valahová, amikor elmegy innen.

 

Kérdések:

Milyen trauma érte Áront az iskolában, amelyet még évek múltán sem tudott elfelejteni?
A) Babaricziné, a kémiatanárnő megszégyenítette felelés közben az osztály előtt.
B) Amigo Dávid rájött, hogy Áron is szerelmes az ő barátnőjébe, ezért megverte a barátai előtt.
C) Veronika az egész iskola előtt felolvasta Áron hozzá írt szerelmeslevelét a sulirádióban.

Mi hiányzik Áronék családi vasárnapi ebédjéről?
1.) Paradicsom
2.) Kovászos uborka
3.) Tejföl

A helyes megfejtők között VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan textilszatyrot sorsolunk ki.

A válaszokat ("VAN játék" címmel ellátott emailben) november 9., vasárnap éjfélig várjuk az filmhu@forum.film.hu címre.