A #tüneményesutazás az emberi érintésről, illetve annak hiányáról szól. A disztópia egy olyan világban játszódik, amikor egy ismeretlen vírus képtelenné teszi az embereket arra, hogy egymást megérintsék. Egy anya, egy apa és fiú történetén keresztül szembesülünk ezzel az új helyzettel, velük keressük és találjuk meg a megoldást a problémára.

A főbb szerepekben Trokán Anna, Orbán Levente, Cservák Zoltán, Trill Zsolt, Kálid Artúr, Danis Lídia, Nagy Katica, Epres Attila lesznek láthatók, a veszprémi színészek közül pedig Halas Adelaida, Pap Lívia, Egyed Brigitta és Máté P. Gábor vettek részt a forgatáson. A filmet Tóth Zsolt fényképezte, aki a Magdolna című játékfilmért operatőri díjat nyert a Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőr versenyen. A film több évszakos, főbb helyszínei a téli Balaton, Budapest és Bécs.

Cservák Zoltán 

A #tüneményesutazás koproducerei Somlai Dávid, Angyal Gergely és Ruzsinszki Ádám. A Szeretfilm Stúdió együttműködő partnerei a projektben a budapesti Greenbox, Rollingpanda és Origo filmstúdiók. A film költségvetése ezen stúdiók és támogatók befektetéseire épül. Főtámogatói a Magyar Művészeti Akadémia, a Vemévszer Kft., az Interword, a Danubius Hotels, a BAHART, további magánszemély mecénások, a Veszprémi Érsekség pedig a gyártó egyesület működését támogatta. A filmalkotás együttműködésben készül a VEB2023 programsorozattal.

Buvári Tamás így nyilatkozott a forgatásról: „Nagyon baráti, családias hangulatban zajlott a forgatás, és ez legfőképpen a színészek és a civil szereplők áldozatos szerepvállalásának köszönhető. Lelkesen, önfeláldozóan vettek részt a forgatáson, úgy érzem, minden bizalmuk benne a van a produkcióban, minekután magam is nagy felelősséggel tartozom a film megfelelő befejezéséért és utóéletéért. A finanszírozási helyzet nem reménytelen, de észrevehető, hogy a járvány befolyásolja a cégek, a potenciális támogatók közreműködését. Értek váratlan és kellemetlen meglepetések, ám ezekre is fel kell készülni. Többen vannak szerencsére olyanok, akik kiállnak a független, veszprémi, helyi filmalkotás mellett, vagy akiket épp a balatoni kötődés miatt sikerül megnyernünk természetbeni vagy anyagi támogatónak. Fontos a fővárosi koproducer társak együttműködése, nélkülük a film biztosan nem készülhetne el. Most rajtunk a sor, hogy egy különlegesen erős filmmel álljunk a közönség elé.”

Trill Zsolt, Buvári Tamás és Orbán Levente / Fotó: Tóth Zsolt

A film zeneszerzője Barabás Lőrinc zeneszerző, előadóművész, utómunka hangmérnöke ifj. Erdélyi Gábor, vágói Hargittai László és Nemes Tímea. Jelenleg a film képi utómunkája zajlik az Origo Filmstúdióban. Az alkotók 2022-es nyári premierben bíznak.

Forrás: Szeretfilm Stúdió / Címlapfotó: Orbán Levente