A rendező nem akar csalódást okozni az első rész rajongóinak, de egy olyan történetet képzelt el, ami önállóan is megállja a helyét. Tahó magyar bűnözőstől, „profi, hightech” külföldi gengszterestől. A régi arcok közül felbukkan Psycho (Bicskey Lukács), Bodri (Scherer Péter), a fejlövést csodával határos módon túlélő Tyson (Kiss József), és persze a nyolc év után szabaduló Balogh Tibi (Kovács Lajos) is, hozzájuk pedig többek között Bán János, Kulka János, Nagypál Gábor, Bánfalvy Ágnes, Andorai Péter és Téglás Zoltán csatlakozik. A forgatás 33 napig tartott, és olyan egzotikus helyszínek mellett, mint Miami, főleg Budapesten zajlott. Egyes jeleneteket pedig a Nógrád megyei Rétságon, és Szlovákiába vettek fel.

argo2 600
Árpa már két évvel ezelőtt dolgozni kezdett a filmen, ám a hazai finanszírozási rendszer átalakítása miatt nem tudott hol pályázni. Az Argo 2. végül a Magyar Nemzeti Filmalap 296 millió forintos gyártási támogatásával készült el.

És hogy mi lesz abból, ha a japánok meg akarnak szerezni egy Magyarországon őrzött adathordozót, és a feladattal épp a legszerencsétlenebb magyar bűnbandát bízzák meg? Patakvér és pörgős akciójelentek. Legalábbis Árpa ezt ígéri.