A Magyar Televízió  legújabb Hacktion (ejtsd: Heksön) című sorozata egy  titkos alakulat, az Infrastruktúra-védelmi Osztag (IVO) munkájába enged bepillantást.  A történet szerint Zsolnay Betti (Oroszlán Szonja) a rendőrség egyik informatikai szakembere, mellesleg ügyes hacker: egy akció során kénytelen használni a különleges tudását, felfigyel rá a katonai hírszerzés egyik magas beosztású  tisztje, Szabó ezredes (Dunai Tamás). Betti hamarosan az internetes támadások kivédésére felállított, és kiberbűnözőkre vadászó Infrastruktúra-védelmi Osztagnál találja magát. Tudja mit vállalt, de a valóság minden képzeletet felülmúl. András (Hujber Ferenc) az Infrastruktúra-védelem ásza, az operátorok főnöke. Eleinte tiltakozik Betti rapid gyorsaságú beszervezése ellen, de aztán megkedveli az új munkatársát.

A Starlight Stúdióban rendezett sajtótájékoztatón bemutatták a forgatás helyszínét: a titkos hacker bázis egy autószerelő műhelynek van álcázva, és egy megbuherált hűtőn keresztül léphetünk be a hackerek birodalmába. A bunkert úgy tervezték, hogy akár napokig is el tudjanak lenni, így teljesen komfortos - ez a sorozatban a magánéleti szálak alakulásást segíti majd. Csillag Manó kreatív supervisor elmondta, hogy személyes indíttatása van a történetben: a technológia minden szinten átszövi az életünket, akkor is, ha nem vesszük észre. A sorozat hitelességét infomatikai szakértő is segíti.

haction_csoportkep1
A stáb tagjai


A televíziós sorozat október 5-én, szerdától, hetente 50 perces részekkel jelentkezik olyan további nagyszerű színészekkel, mint Szente Vajk, Dunai Tamás, Gubík Ági, Mészáros Béla, Lukáts Andor, Magyar Bálint, Czapkó Antal, Földes Eszter vagy Kosik Anita.