A Rézvirág (Youth & Age Flower) egy halálos ágyán fekvő színpadi komikusról és fiatal kollégájáról szól. A gyógyíthatatlan beteg színészt a fiatal munkatársa a kórházban látogatja meg, a búcsút viszont csak megnehezíti számos közös tréfa és kiváló szerep emléke. Farkas András Attila forgatókönyvírót a My Way című Frank Sinatra szám ihlette meg. A forgatókönyvnek ez a huszadik elismerése, korábban kisebb, havonta megrendezésre kerülő fesztiválokon díjazták. 

A projekt a jelenlegi tervek szerint az Aurorafilm Kecskemét Filmműhely égisze alatt valósul majd meg. Ez egy lelkes függetlenfilmes csapat, előző munkájuk, a Katalinka 16 (2020) sikerrel szerepelt függetlenfilmes fesztiválokon, jelenleg a Café Marylin (2022) című kisfilm előkészítésével foglalkoznak (rendező: Reszeli-Soós András, forgatókönyv: Farkas András Attila), utána következik majd a Rézvirág és az Olyan évfordulóféle című filmjük.

Az idén 25. évfordulóját ünneplő Manhattan Short utazó rövidfilmfesztivál, amely évente egyszer oszt díjakat, programját egy hét alatt az Egyesült Államok szerte több városban, Európában, Ausztráliában és Ázsiában is vetítik. A fesztiválnak korábban is volt már magyar nyertese, Tóth Barnabás Susotázs című kisfilmjét 2018-ban a legjobb filmnek járó Ezüst Medál díjjal tüntették ki.

Címlapkép: Aurorafilm Kecskemét Filmműhely / Forrás: BAON