Jacques Perrin és Jacques Cluzaud, a hatalmas sikerű Vándormadarak alkotói valószínűleg a filmtörténet legnagyszabásúbb természetfilmjét készítették el: a több éven át forgatott, 40 millió dolláros költségvetésű Évszakok Európa elmúlt csaknem húszezer évének történetét mutatja be – az állatok nézőpontjából. A film előzetese: 


Az április 14-én a mozikba kerülő film alkotóihoz hasonlóan, a hazai forgalmazó Mozinet is értékként tekint a  természet csodáira, ezért kisfilmpályázatot hirdet, melyre olyan - legfeljebb kétperces - kisfilmeket várnak, amelyek Magyarország élővilágához kapcsolódnak, itt élő állatokat, növényeket mutatnak be, vagy kérdéseket fogalmaznak meg az emberi civilizáció és az állatok békés egymás mellett éléséről.

A filmeket szakmai zsűri értékeli majd, korcsoportonként egy győztes filmet választva ki, amelyet aztán a közönség az Évszakok kísérőfilmjeként láthat országszerte a mozikban, de az összes elkészült alkotás nyilvánosságra kerül a Mozinet YouTube oldalán is. A második helyezettek egy féléves National Geographic előfizetést nyernek, a kategóriájukban harmadik helyezettek pedig Túrista Magazin előfizetést. A zsűri tagjai Für Anikó színművésznő, Lubics Szilvia hosszútávfutó, ultramaratonista és Mosonyi Szabolcs természetfilmes.

Feltételek
1. A kisfilm maximum két perc hosszúságú lehet.
2. A nevezés ingyenes.
3. Műfaji megkötés nincs, a benyújtott film egyaránt lehet animációs film, dokumentumfilm, játékfilm, kísérleti film, kisjátékfilm, stb.
4. Technikai feltételek: a filmeket FullHD (1080p) felbontásban várjuk az evszakok@mozinet.hu címre a WeTransfer vagy MyAirBridge fájlküldő programmal átküldve.

Korcsoportok:
1. Általános iskolások: ide tartoznak a nyolcosztályos gimnáziumok első négy évfolyamának és a hatosztályos gimnáziumok első két osztályának tanulói is
2. Középiskolások: ide tartoznak a nyolcosztályos gimnáziumok felső négy évfolyamának és a hatosztályos gimnáziumok felső négy évfolyamának tanulói is
3. Felnőttek: nagykorú pályázók

Nevezési határidő: 2016. március 13.
Eredményhirdetés: 2016. március 28.