A filmet eddig kilenc fesztiválon mutatták be, többek között vetítették már Belgiumban, Barcelonában és Palesztinában. Elnyerte legjobb rövidfilm díját a Svájci Nemzetközi Film Fesztiválon, ahogy azt mi is megírtuk. Meghívást kapott Kanadába és New Yorkba, valamint a második Európai Független Filmdíj (EIFA) online fesztiválra is, ahol több kategóriában gyémánt-, platina-, arany-, ezüst- és bronzdíjakat osztanak ki, melyek közül Európai Független Filmdíj Legjobb Rövidfilm kategóriájának Platina díját nyerte el (cikkünk itt olvasható).

Deák Júlia korábbi rövidfilmje, a Zajok nagy sikerrel szerepelt Los Angelesben, a legújabb filmezési technikákat felvonultató New Media Film Fesztiválon. Deák Júlia a filmjeit egyedül készíti, nemcsak rendez, hanem ő a film írója, operatőre, vágója, és producere is egy személyben.

A rendező szerint "filmem arról szól, hogy egy külföldön élő, tizenhét éves lány, Meggie eljön Budapestre, hogy a végére járjon "Dédi" csak az ő számára elárult titkának. Meg kell találnia egy utcát. A titkot a dédnagymama több, mint hetven éve őrzi. Kiderül, hogy egyik nő sem áll készen az események feldolgozására."

A Best Shorts Competition-nak ez a hatodik kiadása, 57 perc alatti rövid, dokumentum- és kísérleti filmeket lehet ide nevezni. A Merit díj a verseny második díja az Excellence ("kiválóság") után. Az LA Shorts Awards független filmeket vár, műfaji megkötés nélkül, és havonta oszt díjakat, a győztesek pedig automatikusan versenyeznek a decemberben kiosztott "Év filmje" díjért.