Az Oscar-kvalifikáló Chicagói Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon a Legjobb kisjátékfilm kategória 2. díját nyerte el a gyerekzsűritől az Eger, 1552, a kaliforniai 21. Tiburon Nemzetközi Filmfesztiválon pedig a Legjobb Rövid Gyerekfilm kategóriájában kapott elismerést. Szász Attila visszatérő vendég az utóbbi fesztiválon: az Örök tél annak idején öt díjat (legjobb film, rendezés, forgatókönyv, színésznő, fényképezés), a Félvilág szintén öt díjat (legjobb film, rendezés, forgatókönyv, színész, fényképezés), A berni követért pedig a legjobb nem amerikai elsőfilmes Federico Fellini-díját kapta meg a rendező.

A kisfilm premierje még áprilisban, szintén az Egyesült államokban, a Cleveland Nemzetközi Filmfesztiválon volt.  

Szász Attila az Apró mesék forgatásán

Az Eger, 1552 történetében két hatodikos diák eltéved egy osztálykiránduláson az egri várban, és hirtelen az 1552-es ostrom közepén találják magukat. A két tinit Kovács-Szégner Gergely és Boros Borka alakítja, mellettük feltűnik Trokán Nóra, Molnár Levente, Jászberényi Gábor és Orosz Ákos is. 

A 17 perces rövidfilm rendezője Szász Attila, a forgatókönyvet közösen készítették Köbli Norberttel. Az Eger, 1552 az egri Dobó István Vármúzeum megrendelésére készült, Magyarországon kizárólag a vár jelenleg épülő mozitermében lesz majd látható, a vármúzeum programjának szerves részeként.