Groó Diana Regina című filmje is versenybe száll a Jihlavai Nemzetközi Filmfesztivál alatt megrendezésre kerülő a Between the Seas nevű nemzetközi programban.  A közép-európai régió egyik legfontosabb dokumentumfilm-fesztiválján Ugrin Julianna az Emerging Producers workshopján vesz részt. A programban megrendezésre kerülő szakmai találkozók, kerekasztal-beszélgetések, vitafórumok és esettanulmányok bemutatásának célja, hogy a résztvevő producereket segítsék a változó filmipar és piac mechanizmusainak megismerésében és megértésében.

A Filmneweurope-nak adott interjúban Ugrin Julianna elmondta, hogy Magyarországon a dokumentumfilm-készítés még nincs azon a szinten, mint Nyugat-Európában, ugyanakkor az elmúlt években itthon is egyre több szakmailag  elismert dokumentumfilm jött létre, és a finanszírozás is sokat változott. A producer előzetesen annyit mondott, hogy a csehországi rendezvényen, miután jelenleg több projekten is dolgozik, egyebek között a koprodukciós és általában a finanszírozási lehetőségek, valamint az európai uniós támogatási rendszer részletei iránt érdeklődik majd. (Az interjút teljes terjedelmében ezen a linken lehet elolvasni.)

Groó Diana és Ugrin Julianna a Cinefesten nyilatkoztak a filmhu-nak a DunaDOCK létrehozásáról, jövőbeni terveikről és arról, hogy a dokumentumfilm tulajdonképpen nagyon szexi. A videót IDE kattintva nézheted meg.