Thuróczy Szabolcs alakítja Barnát, az egykoron sikeres, de mára kiégett és hanyagolt írót, aki valahol az ihletet is elveszítette. Tíz napja marad, hogy leadja az új könyve kéziratát, különben azt a keveset is elveszíti, ami maradt neki. Pontosan ekkor szakad a nyakába a óvodás kisfia, Samu (Pásztor-Várady Mór), akit egykori barátnője hagy nála egy rövid időre, a férfi tiltakozása ellenére. Barna élete gyökeresen megváltozik az újonnan jött felelősségtől, és miközben a gyerekkel foglalkozik, a közösen töltött idő az írói kreativitására is hatással lesz.  


Rohonyi Gábor és Vékes Csaba egy humoros és megható apa-fia kapcsolatról készítette a közös filmjét, Csaba forgatókönyve alapján, amit saját élményei ihlettek. Mindezt élőben mesélték el nekünk a film forgatásán, még bőven a koronavírus egyik hulláma idején.

A Szia Életem! további szerepeiben Kovács Patrícia, Mucsi Zoltán, Básti Juli, Sárközi-Nagy Ilona, Tasnádi Bence, Pálmai Anna és Vékes Csaba látható. A producerek Major István, Geszti Péter, Ditz Edit és Roskó Péter, az operatőr Szatmári Péter, a vágó Mezei Áron.

A film premierje a Magyar Mozgókép Fesztiválon volt, a Várkert Bazárban az augusztus 25-ei mozipremier előtt lesz látható. 

Helyszín: Várkert Bazár, Szárazárok színpad

Időpont: augusztus 24., szerda / ESŐNAP: augusztus 31.

Kapunyitás: 19:00

Beszélgetés kezdete: 20:00

A vetítés kezdete: 21:00

Helyszín: Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Vendégek: Thuróczy Szabolcs (főszereplő), Rohonyi Gábor (rendező), Vékes Csaba (társrendező)

Jegyek válthatók a Várkert Bazár oldalán.

Facebook esemény

Címlapfotó: Szia Életem! / Fotó: Gordon Eszter