Jia Zhangke filmjében a kínai társadalom keresztmetszetét szövi egybe az ország négy sarkából (és négy bűnügyi hírből) kiindulva. Filmje egy hátborzongató nyomozás a kínai gazdasági csoda sötét oldaláról és annak brutális hatásáról a hierarchia alján élőkre. Egy olyan világról szól, ahol a kisemmizetteknek nincs más választása, mint erővel ellenszegülni az elnyomásnak.

Egy kis bűn

A rendező a társadalmi ranglétrán belüli óriási különbségek és a tradíciókból kinövő, féktelen fejlődés által gerjesztett feszültségek világának, a modern Kínának az egyik legelismertebb mesélője. Cannes-ban és Velencáben bemutatott filmjeit (Csendélet, Ősi folyók) legtöbbször egyéni esztétikai minőségükért és a periférián élők beható ismeretéért szokták dicsérni, az A Touch of Sin ennek a bámulatos életműnek az egyik legsokrétűbb munkája.

Jegyeket a helyszínen és online is lehet vásárolni.

 

A Cinema Niche egy rendszeres időközönként jelentkező vetítéssorozat, ahol itthoni mozikban be nem mutatott filmeket lehet megnézni nagyvásznon, magyar felirattal. A vetítéssorozat célja egy filmszerető közösség kialakítása, akiknek folyamatosan gyűjthetik a fesztiválokon látott izgalmas kortárs filmeket, megkerülhetetlen nagymesterek és egyéni látásmóddal rendelkező új alkotók munkáit egyaránt. 

Forrás: Cinema Niche