A First Cut Lab első állomása január elején az olaszországi Triestben volt, a When East Meets West program részeként, Karlovy Varyban pedig az Eastern Promises szakmai fórum tagjaként folytatódik. A programba, amely a Creative MEDIA támogatásával valósul meg, főleg Közép- és Kelet Európai filmek kerülnek. Kis Hajniéval együtt nyolc utómunka fázisában lévő nagyjátékfilmet válogattak be, melyeket egy nyolc főből álló szakmai csapat fog megnézni és több konzultáció után tanácsokat is nyújtanak a folytatáshoz.

Kis Hajni az Inkubátor programban készítette el első nagyjátékfilmjét, amely itthon jelenleg Külön falka munkacímen fut, az angolul zajló workshopon pedig Wild Roots címen.

A dráma főszereplője a börtönviselt Tibor, valamint tizenkét éves lánya, az öntörvényű Niki, akik hét éve nem találkoztak. Tibor kidobóként dolgozik éjszakai szórakozóhelyeken, anyagi gondokkal küzd, és vehemens természete miatt állandóan konfliktusba kerül környezetével. Niki nagyszüleivel él, akik képtelenek kordában tartani a vadóc gyereket. Mikor Niki megtudja, hogy Tibort kiengedték a börtönből, családja tiltása ellenére felkeresi a férfit. A találkozás mindkettőjük életét megváltoztatja.

Horváth Zorka, Kis Hajni és Dietz Gusztáv a forgatáson

A Külön falka főszerepében Dietz Gusztáv, egykori grappling-küzdősport világbajnok és Horváth Zorka lesz látható, mindkettőjüknek ez lesz az első filmes szerepe. A magyar-szlovák koprodukcióban készülő film producerei Berkes Juli és Zachar Balázs, gyártója a Proton Cinema.

Bővebben a First Cut Labról a hivatalos oldalon lehet olvasni.

Forrás: NFI, First Cut Lab / Borítókép: Dietz Gusztáv és Horváth Zorka