Az Indiewire írta meg, hogy Yorgos Lanthimos, A homár, A kedvenc és az Egy szent szarvas meggyilkolása rendezője ismét együtt forgatott Emma Stone-nal, akivel már a A kedvenc című filmen is együtt dolgoztak, melyért a színésznőt Golden Globe és Oscar-díjra is jelölték.

Nemrég egy rövidfilmet forgattak együtt: a Görög Nemzeti Opera és a NEON nevű nonprofit program "A művész és a zeneszerző" projektjének második alkotása Lanthimos kisfilmje, a Bleat. A fekete-fehér kisfilmet a görög Tinos szigetén forgatták 2020 februárjában, olyan zeneszerszők műveivel, mint Johann Seabstian Bach, Knut Nystedt és Toshio Hosokawa. A történetről egyelőre nem tudni semmit, de a napokban megjelent előzetes alapján nem is a sztorin lesz a hangsúly, hanem az atmoszférateremtésen, ami meglehetősen kísértetiesnek tűnik.

A Bleat Lanthimos negyedik kisfilmje, amivel három év szünet után tér vissza a filmszakmába. Emma Stone-on kívül Damien Bonnard francia színész tűnik fel a filmben, akit A Francia Kiadás, a Nyomorultak és a Dunkirk című filmekben is láthattunk. A Bleat május 6-án debütál, méghozzá élő zenei kísérettel a görögországi Stavros Niarchos Alapítvány Kulturális Központjában.

 

Emma Stone és Yorgos Lanthimos jelenleg is együtt dolgozik, méghozzá a Poor Thing című filmen, mely Alasdair Gray azonos című művét adaptálja. A meglehetősen izgalmas szinopszis szerint Stone Bella Baxtert alakítja, aki egy ingatag, szexuálisan túlfűtött, felvilágosult nő, gyakorlatilag egy női Frankenstein, aki miután megszökött bántalmazó férjétől és vízbe fojtotta magát, a meg nem született gyereke agyával tér vissza az életbe. 

A film további szereplői Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Ramy Youssef és Jerrod Carmichael. Bemutatóról egyelőre nem tudni.

Forrás: Indiewire