"Alapvetően az art mozikkal fogtunk össze. A projekt különlegessége volt, hogy közösségi forgalmazással, vagyis weboldalt, facebookot, twittert használva értékesítettük a több ezer belépőjegyet. Minden vásárló a film dupla DVD-változatát is megkapta a jegyéhez" - mondta a forgalmazásért felelős Donáth Péter az MTI-nek. A helyszíneken blue-ray kópiákról, illetve e-cinema technikával történt a vetítés, utóbbi lényege, hogy a mozik egy központi szerverről töltötték le a digitális kópiát.

 

kispalbucsu1_szitajanos_500

(fotó: Szita János)


Az árusítás a mozikban, illetve a www.napozzholddal.com honlapon keresztül történt, így a szervezők szerint a filmbemutató a szűk célközönségre összpontosító kampánnyal koncentráltan és hatékonyan országos eseménnyé lett. A forgalmazók folyamatosan kommunikáltak a Kispál és a Borz-rajongók táborával. A fővárosi vetítési helyekre már a múlt hét végére elfogytak a jegyek.

Donáth Péter elmondta, hogy a magyarhangya szeretné tovább építeni a közösségi forgalmazásra épülő, egyszeri vetítést; ennek keretében olyan külföldi fesztiválfilmeket, művészfilmeket mutatnának be, amelyek nem kerülnek magyarországi forgalmazásra.

A Napozz Holddalt az elsősorban fotósként és operatőrként ismert Merényi Dávid készítette a Kispál és a Borz búcsúkoncertjéről, amely idén augusztus 9-én volt a Sziget fesztiválon. A Napozz Holddal tükörreflexes fényképezőgéppel készült, a videorögzítő funkció használatával. A film elsősorban a rajongóknak szól: korrajz a Kispál és a Borzról, valamint a zenekart körülvevő emberekről. Az alkotás bemutatja a búcsút megelőző egy hónapot, az előkészületeket is. A Napozz Holddal operatőre Nagy Bálint és Szőke Dániel volt.

kispalbucsu3_raffaybeataedua_500
(fotó: Raffay Beáta Édua)


A dupla DVD karácsony előtt bolti forgalmazásba is kerül, akárcsak a búcsúkoncert hangzóanyaga CD-n.

A Kispál és a Borz, Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekara csaknem 23 évvel megalakulása után az idei Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján, augusztus 9-én adta búcsúkoncertjét. A pécsi csapatnak tíz stúdiólemeze, két koncertalbuma, egy válogatása, néhány maxija és két DVD-je jelent meg. Első hivatalos lemezük az 1990-ben kiadott Naphoz Holddal volt, melynek címe egy telefonos elhallás következménye, az eredeti verzió volt a filmhez használt Napozz Holddal. Utolsó stúdióalbumuk a 2004-ben megjelent Én, szeretlek, téged. Az alapító tagok közül a búcsúra Kispál András (gitár) és Lovasi András (ének, basszusgitár) maradt, mellettük 1996 óta Dióssy D. Ákos játszott billentyűs hangszereken, 2007 óta pedig Mihalik Ábel volt a dobos.