Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmje, a Cicaverzum egy harmincéves lány, Fáni történetét meséli el, aki egy gyerekkori traumát követően képtelen a számára vonzó férfiakkal kapcsolatot teremteni. Egy nap viszont különös szerelmi háromszögben találja magát, melynek egyik tagja nem más, mint egy beszélő fekete macska. A már önmagában elég abszurd alapszituációt tetézi, hogy a macska rapperkarrierre tör. A Czitrom Ádám zeneszerző, gitáros (Jazzékiel, Qiyan, Siketfajd) által írt soundtrack Fáni belső világát és a környezetével való abszurd interakcióit kíséri végig, és amellett, hogy a filmzene műfajának számos kulturális referenciáját vonultatja fel, némi fanyar iróniával folyton ki is kacsint azokból.

Mindig is foglalkoztatott a zenei storytelling, azon belül különösképpen a humor zenei reprezentálása. Szerintem baromi érzékeny és emiatt rendkívül nehéz műfaj a vígjáték. A film egyik központi tematikája a múlttal való szembenézés, és annak egyfajta idézőjelbe tétele. Erre törekedtem a soundtrack megírása alatt is. Egy olyan nosztalgikus mesehangzást igyekeztem megteremteni, amiben lépten-nyomon felbukkan valamilyen nyugtalanító groteszkség. Amikor először ültem le Rozival a filmről beszélni, felkészített, hogy nem lesz egyszerű a feladat, és valóban nagyon más jellegű hozzáállást igényelt az eddigi munkáimhoz képest. De végső soron egy ennyire különös univerzumhoz zenét írni csak úgy természetes, ha én is kifordulok a bőrömből” – mondta el Czitrom Ádám.

A soundtrack sajátossága, hogy a filmben szereplő színészek is vállalták egy-egy dal eléneklését. Így a filmzenelemezen hallhatjuk a rocksztár apa figuráját játszó Kiss Tibi, a macskát megszólaltató Patkós Márton hangját, emellett felcsendül a Fáni legjobb barátnőjét alakító Csobot Adél előadásában a Macskafogóból ismert klasszikus Miu-miújság is.

A Cicaverzum filmzenéje már elérhető minden streaming szolgáltató kínálatában: wmmd.lnk.to/Cicaverzum

A filmzenelemezen közreműködő zenészek listája: Tara Khozein (ének), Kiss Tibi (ének), Csobot Adél (ének), Patkós Márton (ének), Darvas Benedek (zongora), Márfi Eszter (pikoló, fuvola), Rajnai Marianna (oboa, angolkürt), Kováts Gergő (klarinét), Szilágyi Kristóf (fagott), Gazda Bence (hegedű), Bánhegyi Tünde (hegedű), Kusz Viktória (brácsa), Garami Eszter (cselló), Subicz Gábor (trombita, szárnykürt), Raboczki Balázs (altszaxofon), Cseke Dániel (tenorszaxofon), Ajtai Péter (nagybőgő), Boros Levente (dob).