Bejelentették a Pop Up Film Residency Visegrad mentor-program idei résztvevőit, az öt projekt között szerepel Korom Anna Lady Sunshine című nagyjátékfilmterve is. A programot július 4. és 25. Varsóban és Boroszlóban rendezik meg. A filmtervek alkotóit olyan nemzetközi szakemberek segítik a fejlesztésben, mint Anita Doron magyar-kanadai filmrendező (A kenyérkereső).

A Pop Up Film Residency Visegrad olyan filmeket táplál, amelyek megragadják Közép-Európa korszellemét, olyan történetekkel iránti étvággyal, amelyek erőszakosan és viccesen szatirikusak is lehetnek, kifigurázva a visegrádi országok konzervatív és előítéletes társadalmának számos ellentmondását” – nyilatkozta a Deadline-nak Matthieu Darras, a program szakmai vezetője. 

Lady Sunshine főhőse Mária, a középkorú, visszahúzódó kozmetikus, aki minden pénzét plasztikai műtétekre költi. Budapest egyik lepusztult kerületében él és dolgozik. Egy nap, amikor megjelenik egy tévéműsorban, újra találkozik ifjúkori szerelmével, Kálmánnal, a férfi azonban nem ismeri fel. Mária Kétségbeesetten szeretné elkerülni a leleplezést, egyre több műtéten esik át, amelyek csak közelebb hozzák a lelepleződéshez.

Korom Anna a filmtervvel idén májusban elnyerte a Budapest Debut Film Forum fődíját, és itt kapta meg a Pop Up Film Residency nemzetközi filmfejlesztői workshop különdíját. A film producere Szijártó Anna, forgatókönyvírója Soós András. A filmtervről a rendező bővebben interjúnkban mesélt. 

Korom Anna BA rendezői tanulmányait az SZFE-n végezte, jelenleg a Freeszfe-n készíti MA dokumentumfilmjét (Diamond Beauty). Nikó című kisfilmjéért a legígéretesebb 30 év alatti rendezőnek választották a XI. Friss Hús Filmfesztiválon, ahol a film főszereplőjét, Székely Rozit a legjobb színészi alakítás díjával is jutalmazták. 

Forrás: Deadline / Címlapkép: Korom Anna