A Magdolna című játékfilm a veszprémi SzeretFilm Stúdió és helyi vállalkozók, civil szervezetek koprodukciójában, Veszprém Város és a Balaton-felvidéki településeinek támogatásával készül, együttműködésben az Európa Kulturális Fővárosa 2023 Veszprém pályázattal. Az állami filmfinanszírozástól független játékfilmet Buvári Tamás rendezi, operatőre Tóth Zsolt.

A rendező - operatőr párosnak ez lesz a hetedik közös filmje, amiben visszatérve kezdeti filmjeikhez, fekete-fehérben mesélik el a történetet. A film főbb szerepeiben Nagy Katica, Turós-Máté Kinga, Danis Lídia, Trokán Anna, Takáts Andrea, Egyed Brigitta, Pap Lívia, Hegyi Zoltán, Horváth Csaba, Fehér László, Fésős András és Máté P. Gábor lesz látható.

A játékfilm a Balaton-felvidéken játszódik, és valós eseményeket dolgoz fel. Története Bódi Mária Magdolna munkáslány, vértanú két napjára fókuszál, egy 1933-as szeptemberi napra, és az 1945. március 23-i napra, amikor Magdolnát 23 éves korában meggyilkolják. A gyerekkori Magdolnát Buvári Villő, míg a felnőtt lányt Nagy Katica alakítja. A film zeneszerzője Szirtes Edina Mókus. A játékfilm várhatóan az ősz folyamán kerül a hazai mozikba.

A rendező szerint "a film egyrészt megismertetni a fiatalokkal Magdi történetét, másrészt úgy foglal állást a kereszténység aktuális kérdéseiben, hogy egy olyan fiatalemberről készül, akinek nem a hatalom, pénz vagy anyagi javak számítottak, hanem rászoruló embertársai, akiken segített. Példája az önzetlen áldozathozatal. Magdolna ezt a jézusi utat követte, ezt az üzenetet adja át. Manapság, a mai környezetünkben ennek már nagyon nehéz megfelelni, éppen ezért van szükség az ilyen történetekre."

A közösségi összefogással és finanszírozással megvalósuló film producerei értékes ajándékokat ajánlanak fel a támogatóknak. A játékfilm utómunkáját itt lehet támogatni.

Forrás: SzeretFilm