A brit királyi családra mostanában különösen nagy figyelem irányul a Windsor-háztól eltávolodott Harry Herceg és felesége, Megan Markle vádjai miatt, míg az uralkodói szennyest a Netflix népszerű A Korona (The Crown) című sorozata hamarosan újabb évadban teregeti ki, ráadásul közeleg Pablo Larraín új filmjének bemutatója is, amely Diana hercegnő és Károly herceg házasságának felbomlásáról szól. A film huszonnégy évvel ezelőtt, tragikusan elhunyt Diana hercegnő a királyi családdal töltött 1991-es karácsonyát meséli el, ekkor jutott arra az elhatározásra, hogy 10 év házasság után elhagyja Károly herceget.

A chilei rendező 2016-os, Jackie című életrajzi filmjével az amerikai first lady-t játszó Natalie Portmant Oscar-közelbe reptette, és már a Spencer előzetese után is valószínű, hogy Kristen Stewart is az idei díjszezon nagy esélyesei között lesz a brit királyi család egykori tagjának megformálásával. Az internetes találgatások eddig elsősorban arról szóltak, hogy az amerikai színésznő brit akkcentusa mennyire lesz meggyőző, amit az előzetes sem igazán fed fel, de az egyetlen tőle elhangzó mondatnak így is nagy ereje van, Stewartra pedig szinte rá sem lehet ismerni a szerepben.

A velencei világpremiert felvezető előzetesben végre élesben is megcsodálhatjuk a Twilight-filmektől messzire jutott színésznő átváltozását Diana hercegnővé (született Diana Frances Spencer). A többnyire szótlan képsorokon betekintést kapunk Diana mindennapi életébe a palotában, ami fényűző vacsorákból, protokolláris eseményekből és a paparazzik ostromából áll. Mindeközben a hercegnő a váláson őrlődik és egyre jobban megviseli, hogy fenntartsa a tökéletesség illúzióját.

A Spencer szeptember 3-án mutatkozik be a velencei filmfesztiválon, Amerikában november 5-én kerül a mozikba. A magyar bemutató időpontja még nem ismert.