A Főfotó Galériában most olyan magyar filmtörténeti alkotások állóképeit gyűjtötték össze, amelyek egykor mozik aulájában, vagy rajongói képeslapokként, sokszor a filmeket kísérő kampányokban jelentek meg hatalmas példányszámban. A Megáll az Idő futós jelenete, a Kutya éji dalának Bódy Gábor-féle pap portréja mellett olyan klasszikusok is láthatóak, mint a ma már külön életet élő Szindbád fotók, vagy a híres, öngyújtó csattintás előtti Cserhalmi arcközeli a Dögkeselyűből.

Az egész ország ismerte ezeket a filmeket, ám valamiért a forgatásokon készült standfotók eddig nem jelentek meg a képek színvonalához illő módon. A standfotó külön műfaj volt, meghatározta és irányította a filmekről kialakult összképet, imázst.

A szervezők fontosnak tartják, hogy felemeljék ezeket a képeket oda, ahol mindig is lenniük kellett volna, megmutassuá, hogy ezek a művek valódi műtárgyak.

A képek a Főfotó galériában nem csak megtekinthetők, de utolsó pillanatos karácsonyi ajándékként meg is vásárolhatóak, 30x40-es méretben limitált szériában.