Százados Péter filmjét, a Lámpagyújtogatókat az alkotók egy rakétába építve kívánják feljuttatni a világűrbe. A filmben 42 ismert ember, sztárok és tudósok küldik el üzenetüket egy távoli galaxis idegen civilizációja felé. Csillagászok, fizikusok, biológusok, pszichológusok, a hazai zenei világ nagyjai, színészek, írók, költők, pilóták, ökölvívók, birkózók, ultrafutók, mesteredzők és világutazók fogalmazzák meg néhány percben az általuk legfontosabbnak tartott gondolatokat a földi létünkről.

Országosan a Cinema City mozihálózatában látható a film, a bemutató ma este 7 órakor lesz,  emellett egyenes adásban közvetíti a Ustream csatornáján  és több csatlakozó mozi a vásznára viszi az élő adást is, illetve a társuló portálok és Facebook oldalak felületein is követhető lesz. Az eseményt a Petőfi TV is sugározza.

 

Dr. Százados Miklós a film rendezője így nyilatkozott nekünk: „Élmény volt megélni, hogy különböző területeken nagyot alkotó különböző emberek; fiatalok, idősek, férfiak, nők alapjaiban nagyon egyszerű és szerethető elvek mentén gondolkoznak. A tőlük kapott gondolatokat összedaráltam, aztán a darabokat újra összetapasztva felépült valami, amit már nem külön-külön mondtak el, hanem az arcok mögött megjelent a 43. szereplő, aki nem más, mint maga az: EMBER...Sűrű és tömény párlat a Lámpagyújtogatók.”