A filmekre 420 ezren, azaz 40 százalékkal több néző volt kíváncsi. A filmek legnagyobb részét a közönség nagyon kedvezményesen, maximum 350 forintért nézhette meg.

A négy nap alatt a legtöbb jegyet szombaton, szeptember 2-án a Palace Westend moziba váltottak, mikor is 12 390 látogatója volt a multiplexnek. Országosan is a szombat volt a leglátogatottabb, összesen 125 831 nézővel. A négy nap alatt összesítve is a Westend bizonyult a leglátogatottabb mozinak, ahová a tavalyi 33 769-hez képest az idén 44 320-an tértek be.

A Moziünnep iránti érdeklődés vidéken is látványosan felülmúlta a tavalyi eredményeket: a leglátogatottabb vidéki mozi a győri Cinema City volt, ahol 21 157 jegy kelt el 2006-ban, 70 százalékkal több, mint 2005-ben, amikor 12 339 nézőt vonzott a rendezvény. Sokan váltottak jegyet a szegedi, debreceni és pécsi belvárosi mozikba, a debreceni Cinema Citybe több mint kétszer annyian mentek, mint tavaly, ám a legnagyobb sikert a dunaújvárosi mozi könyvelhette el, amely 2005-höz képes megötszörözte a nézők számát.

Az idei Moziünnepen egyéni rekordok is születtek: a Művész mozit fennállása óta szeptember 3-án, vasárnap látogatták a legtöbben, mikor is 2688-an moziztak a főváros nagy múltú filmszínházában. A Művész mozi egy átlagos hétvégéjéhez képest ezen a szombat-vasárnapon négyszeresére növelte látogatói számát.

A kiemelkedő számokon túl a rendezvény hangulata is kifejezetten ünnepi volt. Örömmel fogadták a nézők a sztár-jegyszedőket, s az Egyetleneim és a Magyar szépség című filmek közönségtalálkozói is teltházzal futottak. A Moziünnepen nemcsak a fiatalok, de egész családok és sok nyugdíjas is részt vett.

A szervezők reményei szerint azok, akik ebben a négy napban sok jó filmet láttak, e hét csütörtökén, azaz szeptember 7-én is betérnek majd a moziba, hogy megnézzék Pedro Almadovar legújabb filmjét, a Volvert, vagy M. Night Shyamalan új alkotását, a Lány a vízbent, illetve a Szabadság vihara című dokumentumfilmet, melynek producerei Lucy Liu, Quentin Tarantino és Andrew G. Vajna.