Sopsits Árpád legutóbbi filmje, a 2016-os A martfűi rém 9 Magyar Filmdíjat nyert 2017-ben, köztük a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járót. A Balázs Béla-díjas művész többek között a Céllövölde, a Video Blues és a Torzók című filmek rendezőjeként lett ismert, és számos nagysikerű darabot rendezett többek között a Budapesti Kamaraszínházban, a Nemzeti Színházban, a Vígszínházban.

Muszatics Péter első könyve, az Osiris Kiadónál megjelent Utazás Európa mélyére 2016-ban nagy kritikai és közönségsikert aratott. 2018-ban két kötetet is publikált: az Orosz történetek-et (Osiris Kiadó) és az egykori Osztrák-Magyar Monarchia és Hollywood kapcsolódási pontjait bemutató Bécs, Budapest, Hollywood-ot (Kossuth Kiadó). Az utóbbi könyvéről nekünk is mesélt a szerző.

Sipos Áron által vezetett Focus Media Center gyártásában készül a doku, Sipos olyan magyar és koprodukciós filmek producere volt, mint a Marozsán Erika és Joachim Król főszereplésével készült Szomorú vasárnap (Rolf Schübel), a Perlasca - egy igaz ember története (Alberto Negrin), a Jónás, aki a cethal gyomrában élt (Roberto Faenza), a Tulse Luper bőröndjei (Peter Greenaway) vagy a Thomas Kretschmann és Charlton Heston főszereplésével készült Papa Rua Alguem 5555 (Egidio Eronico).

A film gyártását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatja az Ember Judit-pályázat keretében, a forgatás nyáron kezdődik, és a tervek szerint az RTL fogja bemutatni.

borítókép: Lemberg (forrás: Wikimedia)