Utoljára 2005 áprilisában a bolgár Nemzeti Film Centrum kapcsolódott be az EFP munkájába. A szervezet immáron 26 tagúra bővült: “Néha a dolgok kicsit tovább tartanak, mint az először gondolnád, főleg egy ilyen típusú project esetében”, mondta az EFP elnöke, Claudia Landsberger. “Ezért nagyon örülünk, hogy egyre több ország csatlakozik, és egyre inkább lefedi Európát a hálózatunk, hiszen a kezdetekkor pontosan ez volt a célunk.”

Az új tagok nagy lehetőséget látnak abban, hogy a nemzetközi hálózat tagjaivá váltak, és támogatásuk segíteni fogja a független filmpipart valamint Lengyelország és Szlovákia kreatív potenciálját. A Lengyel Film Intézet képviselője, Maciej Karpiński reméli, hogy a lengyel filmek láthatóvá válnak az európai mezőnyben. “A lengyel Filmintézet valószínűleg az egyik legfiatalabb a hasonló szervezetek között Európában. Időre volt szükségünk, hogy felzárkózzunk, mert rengeteg elvégezni való munka akadt még a lengyel filmek megfelelő európai és tengerentúli terjesztését illetően. Első célunk az európai jelenlét és láthatóság volt, valamint hogy a lehető legnagyobb mértékben működjünk együtt európai partnereinkkel. Az egyik első lépésünk volt, hogy csatlakoztunk az EFP-hez, amely képviseli a velünk kapcsolatban lévő fontos szervezeteket. Mint tagoknak, lehetőségünk nyílik a tanulásra, de ezzel  egyidőben megoszthatjuk tapasztalatainkat európai partnereinkkel is - természetesen a lengyel és az európai mozi érdekében. Boldogok vagyunk, hogy csatlakozhattunk ehhez az európai családhoz még egy tevékenységi területen."

Alexandra Strelková a Szlovák Intézet képviseletében szintén nagyon pozitív előrelépésnek látja az EFP-vel való együttműködés lehetőségét. “Jónéhány egész estés szlovák nagyjátékfilmet mutatunk be 2006-ban, és az elkövetkező években növelni szeretnénk a premierek számát. Úgy éreztük, itt van az ideje, hogy kiterjesszük a tevékenységünket és még nagyobb figyelmet szenteljük a filmpromóciónak. A Szlovák Filmintézet nemrégiben részt vett számos nemzet-közi projektben, hogy segítsük és támogassuk a szlovák filmeket. Az események sikerén felbuzdulva a Kulturális Minisztérium garantálta a folyamatos támogatást, úgyhogy fontosnak éreztük, a szlovák film támogatásában való elmélyülést. Folyamatosan követtük az EFP projektjeit, és nagyon boldogak vagyunk, hogy csatlakozhattunk."