A Sundance Film Fesztivál bejelentette a 2016-os rövidfilm versenyprogramját, Kreif Zsuzsanna és Zétényi Borbála Limbo, Limbo Travel című alkotása 71 másik rövidfilmmel fog versenyezni januárban az Utah állam béli Park Cityben.


Egy csapatnyi magányos nő, hátrahagyva addigi életét, útnak indul egy sziget felé, ahol ádámkosztümös, bajszos férfiak élik idilli életüket. A szigeten igazi vadászat indul az apró és félénk férfiak után, akik nem vágynak úgy a közeledésre, mint az önmagukból kivetkőzött városi nők. Zétényi Borbála és Kreif Zsuzsanna Limbo-Limbo Travel című diplomafilmje 2010-ben elnyerte a legjobb filmterv díját a Visegrádi Animációs Fórumon, a 2015-ös Friss Húson megnyerte a legjobb rövidfilmért járó elismerést, Krakkóban pedig elvitte a legjobb animációs rendezés Silver Dragon díját. A két lány 2014-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen animációs rendezőként, diplomafilmjük már a Vimeo VOD kínálatában is elérhető.

"Jó pár évvel ezelőtt Zsuzsi talált egy újsághirdetést, amely női utasok számára szervezett utazásokat Kubába, társkeresés céljából. Ez adta a löketet a közös őrületünk megkezdéséhez" -mesélte a rendezőpárossal készített interjúnkban Zétényi Borbála. "A hirdetést olvasva beugrott egy kép, ahogy hatalmas nők vadásznak kistermetű férfiakra egy egzotikus szigeten, és végül e köré építettük a történetet. Megforgattuk a bevett nemi sztereotípiákat, miszerint a nő a passzív, a férfi az aktív fél a párválasztás során, és ez rengeteg játékra adott lehetőséget. Felszabadító volt a női karaktereket mindenféle finomkodás nélkül olyan helyzetekbe tenni, ahogy ritkán ábrázolják filmekben" - tette hozzá Kreif Zsuzsanna.