A habkönnyű, lélekemelő francia filmet az Uránia dísztermében a népszerű műsorvezető és gasztroblogger, Mautner Zsófia (Chili & vanília) és Dodo, azaz Szalai Dóri (Chez Dodo Artisan Macarons & Café) bevezetőjével nézhetik meg az érdeklődők, akik az ország egyik legfinomabb macaronját is megkóstolhatják – mert a boldogsághoz mindig jól jön egy falat édesség!

Yazid egészen kicsi kora óta érdeklődik a sütés és a cukrászat iránt. Az otthonokban és nevelőszülők mellett felnőtt fiú számára hosszú út vezet odáig, hogy megtanulja, milyen viselkedés elvárt a gasztronómia elitjének világában. Épernay-tól Monacón át Párizsig a legnevesebb mesterektől tanul, hogy ő legyen a legjobb, és valóra válthassa álmát: megnyerje a cukrász-világbajnokságot.

A film a cukrászok legrangosabb világversenyén, a Lyonban rendezett Coupe du Monde de la Pâtisserie-n 2014-ben bajnoki címet szerző Yazid Ichemrahen önéletrajzi regénye nyomán készült. Főszereplője a Franciaországban rendkívül híres komikus és influenszer, Riadh Belaïche.

Habcsókok és csillagok premier előtti vetítésére az Uránia oldalán lehet jegyet vásárolni. 

Forrás: Cirko Film