A 12 perces dokumentumfilm februárban debütált a Berlinálén. A történet a 17 éves Christ és családját követi, akik minden hétvégén a mocsaras, floridai Everglade Nemzeti Parkban lévő cukornád-ültetvényeken vadásszák a nyulakat. A díjat Michael Dudok de Wit, A vörös teknős rendezője adta át.

Rövidfilmeknek idén harmadik évben osztanak díjat a fesztiválon, a holnapján írtak szerint "egyéni hangvételért" és "a téma magabiztos feldolgozásáért". A zsűri így indokolta a díjat: "egyöntetűen le vagyunk nyűgözve Patrick Bresnan dokumentumfilmjén. Egy család átlagos hétköznapját mutatja be, igen izgalmasan. Értékeltük, hogy Bresnan nem ítélkezik alanyai felett, kíváncsian várjuk, mit csinál legközelebb". 

Nedeczky Dóra a rendező egy korábbi filmjében, a The Send Off-ban is hasonló társproduceri szerepkörben vett részt, azt az alkotást is Sundance filmfesztiválon mutatták be először, mielőtt bejárta volna a világot. Dóra producerként már részt vett számos hazai és nemzetközi koprodukcióban megvalósított projektben, legutóbbi munkái Grosan Cristina Éjszakai festés című rövidfilmje, jelenleg pedig együtt Átalakítás folyamatban című MTVA által támogatott kisjátékfilmjük befejezésén dolgoznak.

Dóra két nagyjátékfilm forgatókönyvfejlesztésén is dolgozik, Grosan Cristina Egy arany szőrmebunda munkacímű első nagyjátékfilmjén, illetve Cantu Benjamin For Real-jén, amit az EAVE Produceri Workshop keretein belül fejleszett.

Forrás