Ezek közül a legjobb animációs film a Trace (Asparuh Petrov), a zsűri indoklása szerint „sokrétű film, tele küzdelemmel és finomsággal”, a legjobb dokumentumfilmet Lőrinczy Lia nyerte az Aki még lehetek című alkotásért, a zsűri szerint „a magyar dokumentarizmus legjobb hagyományait folytató film”. A legjobb fikciós film a Land of Mountains, Olga Kosanovic rendezése, „katartikus alkotás, elsősorban a különleges dramaturgiai megoldásnak és a kiváló színészi játéknak köszönhető.” A legjobb kísérleti film a Grandmamauntsistercat Zuza Banasinskától, „lenyűgöző mű, amely éles vágásokkal és archív beavatkozásokkal költészetet teremt.” A fesztivál speciális Super Short díját az Under the Endless Sky, Alexandra Dzsiganszkaja animációja kapta, „az emlékezés ellentmondásos tapasztalatát az alkalmazott animációs technika egyszerre érzékletesen és empatikusan adja vissza.” Az ARGE Donauländer támogatásának köszönhetően a régió 10 filmes alkotója között összesen 2400 euró összegű jutalmat osztottak szét.

A fesztivál emellett nem-régiós alkotókat is elismert, többek között a Sweet Like Lemons című alkotást Jenny Jokelától és a Last Days című alkotást Stenzin Tankongtól.

A Blue Danube Film Festival célja a határokon átívelő kulturális együttműködés elősegítése: a fesztivál keretében workshopot tartott Tracie Holder amerikai dokumentumfilm-producer, Nemes Anna rendező (Szelíd) és Máté Dorottya producer, akik a filmkészítés finanszírozási és promóciós részéről osztottak meg hasznos ismereteket a résztvevőkkel.

Pozsony mellett, Dévényben, speciális helyszínen a Duna-menti régió legjobb animációs és kisjátékfilmjeit láthatták az érdeklődők. Esztergomban a Kaleidoszkóp-házban a kísérleti filmesek voltak a középpontban. A Central European Initiative támogatásának köszönhetően a Szlovéniából, Ausztriából, Észak-Macedóniából, Szlovákiából, Ukrajnából és Magyarországról érkezett filatal rendezők és producerek háromnapos szakmai programon vettek részt. A feszitvál kezdete Bécsben Muszatics Péter A dicsőség ösvényei című kiállításának megnyitója volt a Collegium Hungaricumban. A tárlat a jövő év közepéig
ingyenesen látogatható.

A nyertesek teljes listáját és a zsűri indoklásai itt érhetők el