Bogdán Árpád legutóbbi mozifilmje, a Genezis a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg. A Genezis világpremierje a 2018-as Berlinalén volt, azóta számos fesztivál tűzte műsorra, Spanyolországban, Németországban, Bulgáriában, Franciaországban és Olaszországban is díjazták a fesztivál zsűrik. Bogdán Árpád forgatókönyvíró-rendező és Dobos Tamás operatőr személyesen részt vesz a Genezis sanghaji premierjén.

Bogdán Árpád: Gettó Balboa

A Gettó Balboát, Bogdán Árpád két Magyar Filmdíjjal – legjobb dokumentumfilm, legjobb dokumentumfilm operatőr: Bordás Róbert – elismert alkotását is meghívták a sanghaji fesztiválra. A fekete-fehér dokumentumfilm fókuszában a józsefvárosi gyerekeket felkaroló, börtönviselt, később megtért edző, és a világbajnoki címre törő, tehetséges, nehéz szociális körülmények között élő fiatal bokszoló élete és kettőjük kapcsolata áll.

A nemzetközi fesztiválközönség először Sanghajban láthatja a közelmúlt két legnagyobb magyar közönségsikerét, a Valami Amerika 3. és a BÚÉK című mozikat. Herendi Gábor filmjét, a Várnai testvérek legutóbbi kalandjait bemutató Valami Amerika 3-at a magyar mozikban mintegy 400 000-en nézték meg. A váratlan fordulatokban és kínos meglepetésekben gazdag szilveszter éjszaka történetét bemutató BÚÉK című vígjátékra, melyet a Goda Krisztina – Divinyi Réka alkotópár jegyez, mintegy 300 000-en váltottak mozijegyet Magyarországon.

Forrás: Filmalap / Borítókép: Valami Amerika 3