Franciaországi moziforgalmazásra már elkelt Szász János legutóbbi filmje, A nagy füzet: a  Pretty Pictures francia forgalmazó vásárolta meg a világhírű Agota Kristof regény Ulrich Matthes-t, Ulrich Thomsen-t, Molnár Piroskát és Tóth Orsit felvonultató feldolgozásának moziforgalmazási jogait. A nagy füzet a Hunnia Film Stúdió és a német Intuit Pictures gyártásában készült az osztrák Amour Fou és a francia Dolce Vita Films koprodukciójában. A Beta Cinema, a film világforgalmazója további országok forgalmazóival – többek között japánokkal és törökökkel – folytat előrehaladott tárgyalásokat.

nagyfuzet 500


Császi Ádám Viharsarok című első játékfilmjét észak-amerikai, angol, francia és lengyel mozifilmforgalmazók vásárolták meg a cannes-i filmvásáron. A Viharsarok a kamaszkor, a szerelem és az ébredő szexualitás megélésének drámája. Császi Ádám filmje magyar-német koprodukcióban készült a Proton Cinema és német Unafilm gyártásában, a Café Film és az I’M Film koprodukciójában. A filmet képviselő berlini M-Appeal világforgalmazó több jelentős filmpiac forgalmazójával tárgyal még a napokban a további értékesítések részleteiről.


Mindkét Cannes-ban értékesített filmet, valamint a jelenleg utómunka fázisban lévő Liza, a rókatündér (rendező: Ujj Mészáros Károly, gyártó: Filmteam) és az Isteni műszak (rendező: Bodzsár Márk, gyártó: Unio Film) című alkotásokat is ősszel láthatja a hazai közönség a mozikban.