A Fiatal Filmrendezők Versenye az EU&ME, azaz az EU és Én elnevezésű kampány része volt. A 18 és 35 év közötti fiatalokat megcélzó versenyt az Európai Unió összes tagállamában megrendezték. A rangos európai pályázatra 599 szinopszis érkezett be, amelyek közül a díjnyertes filmrendezőkből álló szakmai zsűri öt nyertest választott ki, köztük a magyar versenyzőt, Galambos Leventét is, akik elkészíthették filmjeiket. A Rejtett értékek című film egy idős szerelő és kislány barátságáról szól. A nyertesek mindegyike 7500 euró támogatásban részesült, emellett ötletét egy híres európai filmrendező mentorálásával forgathatta le. Galambos mentora a munka során Zaida Bergroth finn filmrendező volt. 

Galambos Levente, valamint a többi győztes filmjének premierjét 2019. július 18. csütörtökön 16 órakor a Premier KultCaféban (1085 Budapest, Üllői út 2-4.) tartják, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében.

A vetített filmek:

GALAMBOS LEVENTE: Rejtett érték (Magyarország)
MAGDALENA ZAŁĘCKA: Összeesküvés (Lengyelország)
VLAD MUKO: Álomfodrász (Észtország)
JAMIE OLÍAS: Az én hangtengerem (Spanyolország)
EUGEN DEDIU: Újvilág-Szimfónia (Románia)

A filmvetítést követő kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

GALAMBOS LEVENTE, a Fiatal Filmrendezők Versenyének győztese
SIMON GERGŐ, a Rejtett érték című film társrendezője
DUDÁS BALÁZS, filmrendező
KERPELY KLÁRA, a WWF Magyarország szakértője
Moderátor: PÓTH ATTILA

Arészvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni Dein Stefániánál vagy Zsák Katánál a zsak@premiercom.hu e-mail címen lehet.

Forrás: Kreatív Európa / Borító: Galambos Levente (Fotó: EU&ME)