Vágvölgyi B. András filmrendezői debütálása, a Kolorádó Kid az elsőfilmek versenyében mutatkozik be Montrealban. A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült alkotás a legutóbbi Magyar Filmszemlén elnyerte a Moziverzum-díjat és Banovich Tamás a legjobb látványért járó elismerést. A Kolorádó Kid Montrealban a legjobb elsőfilmnek járó Arany Zenit díjért versenyez 24 vetélytárssal. Vágvölgyi B. András első rendezése a Cameofilmben készült angol koprodukcióban, producere Csáky Attila, főszereplője Nagy Zsolt. Vágvölgyi B. András személyesen vesz részt a montreali díszbemutatón.

 

koloradokid_500
Sárosdi Lilla és Nagy Zsolt a Kolorádó Kid-ben


Dyga Zsombor Köntörfalak és Groó Diána Vespa című játékfilmjeit a montreali fesztiválon láthatja először az amerikai közönség. Mindkét alkotás a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült és a februári Filmszemle több díjjal jutalmazta őket.

kontorfalak_500

Tompos Kátya és Elek Ferenc a Köntörfalakban


Dyga Zsombor a Magyar Filmszemlén a Köntörfalak-ért a legjobb rendező díja mellett a film.hu közönségdíját is elnyerte; a főszereplő Elek Ferencet a legjobb színész, míg Czakó Juditot a legjobb vágó díjával méltatták. A napjaink Budapestjén, a belváros szívében két vadidegen félresikerült randijából kiinduló film a Major István vezette FilmTeam produkciója.

vespa_500

Tóth Sándor a Vespában


Groó Diana második játékfilmje, a Vespa szerb koprodukcióban készült a Tivoli-Filmprodukció gyártásában, producere Szekeres Dénes. A film főszerepében látható amatőr gyerekszínész Tóth Sándor különdíjat nyert a és a filmzenét jegyző Kardos Dánielt és Balogh Rudolfot is díjazta a 41. Magyar Filmszemle.

Mindkét alkotás a friss európai filmtermés javát felvonultató válogatásban lesz látható.