Megérkeztek az Eurimages döntések

Az Eurimages Igazgató Tanácsa 2009. március 14. és 18. között tartotta 114. ülését Párizsban – tudatta a Magyar Filmunió. Elek Judit Visszatérés című készülő filmje kapott 220.000 € gyártási támogatást az Európa Tanács filmalapjától. Mundruczó Kornél és Petrányi Viktória Delta című alkotása Bosznia-Hercegovinai forgalmazásának támogatására az Igazgató Tanács az UG Obala Art Center bosnyák forgalmazónak 5.000 € támogatást ítélt meg. 

Jelenet a Deltából

Az internetre költözött a Mézga család

MTV Online és az Egyszervolt.hu csoport együttműködésben több mesefilm költözött az internetre. Többek között  a Doktor Bubót, a Mézga családot, a Vízipókot, a Pitykét, valamint a Kukorit a Mese.tv is közvetíti. A Figyelő hírei szerint az együttműködés keretében az Egyszervolt.hu oldalon klasszikus magyar alkotások, gyermek- és ifjúsági művek, rajz- és bábfilmek, sorozatok és egész estés filmek láthatók, a kínálat folyamatosan bővül. Jelenleg 300 film érhető el az oldalon.

Bubó doktor és az utókor

Véget ért a 38. Dunántúli Függetlenfilm Szemle

2009. március 20-22. között sikeresen lezajlott a 38. Dunántúli Függetlenfilm Szemle Balatonalmádiban. A Magyar Független Film- és Video Szövetség által kinevezett zsűri, Bakács Tibor (kritikus), Bollók Csaba (független filmes), és Czabán György (rendező) négy filmet díjazott, egyet pedig továbbjuttatott.

Az első három helyezett: Kotnyek István, Gerócs László, Szabó Zsigmond: Az ezüstkor vége, Boros Ferenc, Horváth Zoltán: Jégkirálynő, Katits Kálmán: …élni és élni akartam… A zsűri különdíjban részesítette Horváth Szilárdot és Klacsán Gábort a Csak Nő és Férfi című munkájáért, illetve továbbjutatta Kotnyek István és Szabó Zsigmond Három bagatell című filmjét.

Media Hungária Tihanyban

(T)rendetlenség alcímmel május 26. és 27. között a Club Tihanyban rendezik meg idén a Media Hungáriát. A szervezők MAKSZ és MKHSZ tagok részére 12 % kedvezményt biztosítanak. A rendezvényről bővebb információ a Media Hungária honlapján található.