A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő 2015-ben került először megrendezésre, és mára nemcsak az ország, hanem a régió egyik legnagyobb filmes és természet-környezetvédelmi tematikus rendezvénye lett. A Nemzetközi Filmszemle mellett idén egy Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál kerül megrendezésre Gödöllőn, május 24-26. között, aminek mottója: Természet- és környezetvédelem a művészet és a játék erejével.

A fesztivál célja, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy a természet- és környezetvédelem hatékonyságának fokozása mára civilizációnk fennmaradásának feltételévé vált. A fesztivál vázát a filmszemlék és a természet- és környezetvédelmi vásár adják. Hagyományosan hat helyszínen kerülnek vetítésre a fesztivál filmek, amelyek között kiemelt helyszíne lesz a természetfilmeknek, animációs filmeknek és a dokumentumfilmeknek, lehetőséget adva ezzel a család minden tagjának, hogy korosztályának és érdeklődésének megfelelően válogasson.

A fesztivál díjai

A programot művészeti produkciók, kiállítások és koncertek is színesítik. Akik a koncertek után is a helyszínen maradnak, azoknak különleges élményben lesz részük, mert szabadtéren, egy óriási LED falon a díjnyertes természetfilmeket vetítik majd. A fesztivál két évforduló előtt is tiszteleg: a Pilisi Parkerdő Zrt. 50. évfordulóját, valamint a kultikus Másfélmillió lépés Magyarországon sorozat bemutatásának 40. évfordulóját is megünneplik. A programtervezet a fesztivál oldalán található. A három napos esemény minden programja ingyenes!

Forrás: Nemzetközi Természetfilm Fesztivál / Borítókép: Reinhoffer István - Bőgés utáni csendélet