A Daazo első alkalommal hirdette meg a pitchelés új műfaját bemutató kezdeményezését: a PITCH PAGE projekt keretében még készülő rövidfilmes projektek számára biztosítottak megjelenést a magazinban. A felhívásra érkezett legjobb hét Pitch Page a magazinban is megjelent nyomtatásban, a legjobb 15 pályamunkát tartalmazó galériát pedig ITT lehet megtekinteni.

WOSH daazo1 500

A kreativitás és az alkotó erő áll a magazin középpontjában, hogy milyen szerepe jut mindennek a tervezés és a megvalósítás időszakában. Így nem maradhatott ki a méltán népszerű “Mapping Your Mind” rovat sem, a Berlinale Shorts alkotói egy-egy érdekes, hátborzongató vagy éppen lenyűgöző rajzzal vallottak a filmjükhöz fűződő viszonyukról. A Berlinale Shorts kurátora, Maike Mia Höhne beszél az idei szelekcióról, áttekintik a Talent Campus történetét és bemutatkozik a Berlinale Residency egyik ösztöndíjasa, Matias Bize is. A fesztiválok, a marketek és közösségi finanszírozás is nagy teret kapnak a magazinban: a European Short Pitch a pitchelés művészetét elemezte, a Bristol Encounters pedig a fesztiválkedvenc kisfilmesek portréját rajzolta meg.

A 80 oldalas magazinban minden oldalról körbejárják a rövidfilmezés módszereit, sőt még ezen túl is, egy olló és egy WOSH magazin segítségével megalkothatunk egy kétfázisú animációs filmet is.

 

 

 A magazint nyomtatott formában a Berlinale Talent Campus helyszínein és a Berlinale Shorts vetítésein lehet megtalálni.

A magazin online elérhetősége: issuu.com/daazo/docs/berlin2013