A Maruszki Balázs forgatókönyv-fejlesztő és Szekeres Csaba forgatókönyvíró-rendező közreműködésével lezajló forgatókönyvíró-rendező gyorstalpalón a következő pályázók vehetnek részt. Négyük forgatókönyvéből film is készül a nyári alkotótábor idején.

Bács Ildikó: Hinta

Cibulya Nikol: Szerelem első vágásra

Fazekas Gyöngyi: Saudade

Iván István: Hinta-Palika

Nagy Tibor: A csomag

Székely Előd Antal: Hinta-palinta

Szentpéteri Áron: Szentlászló

A többi alkotócsoportra még lehet jelentkezni. Az immár tizenharmadik alkalommal megrendezett táborban lesz néhány új csoportvezető, például Ferenczi Gábor rendező és Medvigy Gábor operatőr, a színészcsoport élére 8 év után visszatér Dimény Áron, a filmkritikusoknál pedig a tavaly megismert Strausz László mellett a gyakorlati "órákat" Jakab-Benke Nándor filmkritikus, szerkesztő fogja tartani. Idén is ott lesz Durst György producer, a tábor egyik alapítója és alapembere, Czakó Judit és Mezei Áron vágó, Várhegyi Rudolf és Zányi Tamás hangmérnök, Boros Melinda gyártásvezető, Patrovits Tamás és Bertóti Attila animációs rendező, illetve Bántó Csaba operatőr.

11 alkotócsoportba lehet jelentkezni, a pályázat határideje részvételidíj-kedvezményt igényelők számára április 18., a jelentkezés végső határideje április 25. A pályamunkák közül a csoportvezetők választják ki a befutókat.

Bővebb információt ITT találsz.