Ahogyan az az előzetesből is kiderül, a különböző korszakokban játszódó antológia epizódjai különálló drámákat dolgoznak fel, ezeknek egyetlen közös pontja egy cella, mely kétszáz éve őrzi ezeket az emlékeket. A heti krimisorozat első része március 20-án látható a Dunán többek között Szamosi Zsófia, Jászberényi Gábor, Járó Zsuzsa, Réti Adrienn, Rátóti Zoltán, Trokán Péter és Balázs Andrea főszereplésével. Valamennyi epizódot az eddig főként vágóként dolgozó Csillag Mano rendezte. 

 

Kegyetlen bosszút állhat-e szerelmén egy átvert szerető? Nyerhet-e egy kapzsi maffiavezér, akinek az emberi élet semmit nem jelent? Mi jár a barátnak, aki bármit megtesz, hogy ne ő bűnhődjön egy aljas gyilkosságért? Mit tehet egy anya, akit felőröl a küzdelem egy végzetes betegséggel? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Helmeczy Dorottya - Kálomista Gábor producerpáros nevével fémjelzett sorozat, amely nyolc történeten keresztül meséli el, hogyan változott a bűn és az ártatlanság fogalma kétszáz év alatt, a 19. század közepétől egészen a nem is olyan távoli jövőig, 2050-ig, ugyanabban a börtöncellában.    

A sorozat forgatókönyveit Horváth András Dezső, Vörös András, Várkonyi Zoltán és Veres Attila írta. „Minél szűkebb térben játszódik egy történet, annál jobban kiéleződnek benne az emberi konfliktusok. Egy börtöncellánál pedig kevés szűkebb tér létezik. Itt minden érzelem felerősödik: a gyűlölet, az irigység, a félelem, vagy éppen a szerelem. Ebben a cellában rendkívül különböző karakterek kerülnek egymás mellé. Akad köztük éterien tiszta és végtelenül aljas is. De az izgalmas kérdés nem az, hogy ki győz a végén, a jó vagy a rossz, hanem az, hogy mit tanulnak egymástól? Mert a szabadságra minden ember vágyik, de ebből a cellából csak az szabadulhat, aki szembenéz önmagával. A saját tisztaságával és a saját aljasságával is” – árulta el Horváth András Dezső.  

Cella – Letöltendő élet a Nemzeti Filmintézet 548 millió forintos támogatásával, a Megafilm Service gyártásában készült.

Forrás: NFI