Május elején derült ki, hogy Tompos Kátya egy olyan ritka típusú daganatos betegséggel küzd, amit csak külföldön tudnak gyógyítani. „Mivel a külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisait az állam nem finanszírozza, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget.” – írta akkor a Fábián Juli Emlékalapítvány, ami Szeretünk, Kátya címmel jótékonysági gálát szervezett május 25-re a Szegedi Nemzeti Színházba, hogy segítsen összegyűjteni a gyógykezelésre elegendő összeget.

Május 30-án adtak hírt arról, hogy a több mint 700 támogatónak köszönhetően sikerrel zárult a gyűjtés, a színésznő egy nappal később hunyt el. "Kátya halála előtt rendelkezett azokról a lehetőségekről is, ha az összegyűlt összeg meghaladja a kezelése költségeit vagy - mint sajnos jelen esetben - ha nem lesz lehetősége befejezni." - írják a közleményben.

Tompos Kátya a Valami Amerika 2-ben

Tompos Kátya 1983-ban született Budapesten. Az SZFE operett és musical színész szakának elvégzése után a József Attila Színház (2005-2007), a Bárka Színház (2007-2008), majd pedig a Nemzeti Színház (2008-2018) társulatának tagja volt.

Filmekben is szerepelt, a Valami Amerika 2. hozta el számára a nagy áttörést, amelynek egyik dala, az általa előadott Magányos csónak a mai napig népszerű. Herendi Gábor filmje mellett játszott még a Poligamy-ban, a Köntörfalakban, a Coming Out-ban, utolsó szerepe pedig a Most van most című romantikus vígjátékban volt 2021-ben.

 

A borítókép forrása: Tompos Kátya Facebook-oldala