filmstudio_sz3

A 17 milliárd forintos projektet az amerikai stúdió magyar befektetőkkel, az Origo Film Grouppal közösen valamint az ITD Hungary, a magyar befektetési és kereskedelemfejlesztési ügynökség közreműködésével hozta tető alá. „Az Origo Film Group, a Raleigh Studios Budapest és a FotoKem Budapest örömmel mutatja be leendő partnereinek teljes körű szolgáltatást nyújtó, a legmodernebb technikákat felvonultató új, budapesti stúdióját”- kezdte budapesti sajtótájékoztatóját Michael Moore, a Raleigh elnöke.

filmstudio_sz1

A hat év előkészítő munka után 2010 áprilisában átadott, mintegy 17 milliárd forintos, 18 hektáron felépült csaknem 40,000 m2 alapterületű új épületeket magába foglaló beruházás várja a hazai és a nemzetközi filmeseket, első osztályú munkakörülményeket kínálva. A rákospalotai helyszín kiválasztásánál döntő szerepet játszott, hogy noha a stúdiókomplexum élvezi egy európai főváros külvárosának békés, nyugodt környezetét, mégis könnyen és gyorsan elérhető a belváros, csakúgy mint Budapest nemzetközi repülőtere.

filmstudio_sz2

A beruházás különlegessége, hogy a világ meghatározó, piacvezető filmgyártó-szolgáltató cégei hoztak létre egy olyan központot, amely kényelmes munkavégzést és egyedülálló technológiai előnyöket nyújt a filmkészítőknek. Ezen kívül komoly pénzügyi előnyt jelent a tapasztalt magyar filmes szakemberek amerikai illetve nyugat-európai viszonyokhoz képest költséghatékony helyi szakalkalmazotti díjazása. Mindemellett, kiemelendő Budapest változatos épített környezete, amely a világ számos városát megidéző forgatási helyszínként is szolgálhat, ezzel vonzóvá téve a beruházást és annak helyszínét a külföldi producerek számára.