Több tucat jelentkező közül választották ki Julia Garner színésznőt a fiatal Madonna szerepére - írta meg a Variety. Garnert számos sorozat és film mellékszereplőjeként láthattuk már, igazi világhírre az Inventing Anna című sorozat címszereplőjeként tett szert. 

Bár az alkotók több lehetőséget is fontolóra vettek, például Florence Pugh, Alexa Demie vagy Odessa Young színésznőket, illetve Bebe Rexha és Sky Ferreira énekesnőket is, végül Garnerre esett a választásuk. A casting a Variety értesülései szerint fárasztó volt, hiszen Madonna kivételes színpadi jelenlétét, dinamikus mozgását és karcos hangját keresték. A döntésben Garner kivételes színészi kvalitásai mellett valószínűleg a nyolcvanas-kilencvenes évek Madonnájával mutatott hasonlósága is szerepet játszott. Julia Garner csapatának válaszára még várni kell ugyan, minden valószínűség szerint a színésznő el fogja fogadni a szerepet.

Julia Garner és Madonna

Az önéletrajzi film mögött a Universal Pictures áll, a történet dramaturgiai ívéért pedig Diablo Cody, a Juno és Erin Cressida Wilson, A lány a vonaton forgatókönyvírói felelnek majd. Madonna lelkesedéssel beszélt a projektjéről: „A film középpontjában mindig a zene áll majd. Mindig is a zene és a művészet tartott életben. Annyi el nem mondott és inspiráló történetem van, és ki tudná jobban elmesélni, mint én. Fontos nekem, hogy megosszam életem hullámvasútját a saját hangomon, a saját látásmódóm szerint.

Madonna több filmben is szerepelt, például eljátszotta az Evitában Eva Perónt, Argentína tragikus sorsú first ladyjét, aki színésznőnek készült, de végül nemzeti-politikai ikonná vált. Az énekesnő személyiségét legpontosabban talán mégis Susan Siedelman Kétségbeesve keresem Susant című filmje ragadja meg. Madonna egy vagány csajt játszik, igazi punk példaképet, akinek a vadságáért, keresetlenségéért, kompromisszummentességéért csak rajongani lehet.