A független produkcióban készülő krimi-vígjátékban egy 29 éves irodista különös megbízást kap: ki kell hoznia a depresszióban szenvedő Dórát a betegségéből, úgy hogy a lány nem tud róla. Márk barátjával, Csabikával manipulálni kezdi Dóra életét. Ebből számtalan izgalmas, romantikus, humoros és drámai szituáció kerekedik.

A Mentés másképp című nagyjátékfilmen többségében elsőfilmes stáb dolgozik, rendezője és producere Rózsa Gábor. A főszerepet Sándor Péter, az Operett és Vígszínház művésze alakítja, mellette Trokán Péter, Tóth Kriszta és Virsinszki Zsotya, a YouTube-ról ismert Szkiton TV online alkotója lesz látható. További szerepekben Dézsi Darinka nyíregyházi művész, valamint Bánovits Vivianne és Lajos András, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze tűnik fel a filmben.

Tóth Krisztina és Dézsi Darinka a forgatáson

A fogatás júliusban indult, befejezését augusztusra tervezték, de a vírus-helyzet folyamatosan nehezítette a munkálatokat, így még mindig nem sikerült felvenniük az összes jelenetet: "A vírus mindig jött utánunk, többször le kellett állnunk. Jelenleg sem dolgozhatunk, ezért azt gondoltam, hasznosan töltjük az újbóli kényszerszünetet, és elkezdjük az utómunkát" – mondta el a hajdúböszörményi rendező, aki elsőfilmesként úgy érzi, minden akadállyal találkozott idén, ami felmerülhet egy film készítésekor. Becslése szerint a kész filmre 2021 nyarán lehet számítani. 

Borító: Trokán Péter és Sándor Péter a forgatáson / Forrás: Mentés másképp produkció