Az Amazon Studios, a Skydance Sports és a Mandalay Pictures közös, egyelőre cím nélküli produkcióját Affleck rendezi, írja, részt vesz a produceri munkákban, valamint szerepel is a filmben. Damon, amellett, hogy a főszereplőt alakítja, forgatókönyvíróként és producerként is közreműködik. A forgatókönyvet Alex Convery jegyzi, ezt dolgozza most át a két, jó barátságot ápoló sztár. Affleck már korábban is jelét adta annak, hogy érdekli a kosárlabda, egy alkoholizmusával küzdő edzőt alakított A visszaút című sportdrámában.

Ben Affleck A visszaút című filmben

Damon a Nike egykori igazgatóját, Sonny Vaccarót, Affleck a sportszergyártó cég társalapítóját, Phil Knightot játssza a történetben, amelynek középpontjában a Michael Jordan kosaraslegendával való szerződéskötésért folytatott küzdelem áll. Ez akkoriban, a nyolcvanas években lehetetlennek tűnt, de a szabadúszó ügynöknek köszönhetően a legjelentősebb együttműködés lett, ami sportmárka és sportoló között valaha létrejött. Ez a szerződés indította be sok milliárd dolláros modern sportcipőipart, és segített a sportipar felvirágoztatásában is.

Affleck és Damon a Good Will Hunting forgatókönyvéért kapott Oscar-díjat 1998-ban, legutóbb Ridley Scott történelmi drámájában, Az utolsó párbajban szerepeltek közösen, amelynek Nicole Holofcener mellett a társírói is voltak.

Forrás: MTI és a The Hollywood Reporter