Az utolsó nap nyilvános pitchfórumán a legjobb projekt és trailer alkotója lehetőséget nyer Közép-Európa egyik legrangosabb pitching fórumán való részvételre. A DunaDOCK-on idén sem maradnak el a masterclassok, esténként  díjnyertes dokumentumfilmeket vetítenek, amit a meghívott alkotók, vendégek előadása követ.

A DunaDOCK idei szakértői, tanárai közt van Hanka Kastelicová, az HBO Europe dokumentumfilmekért felelős executive producere. Számos felejthetetlen közép-európai dokumentumfilm pl. A Toto és nővérei, Káin Gyermekei, Szerelempatak, Overdose, Reményvasút, Ha jön a háború és a Visszatérés Epipóba támogatója és gyártója. Jelen lesz Tue Steen Müller is, aki több mint 20 évig volt a Dán Filmtanács tagja, ahol dokumentumfilmekkel és rövidfilmekkel foglalkozott. Szakcikkei számos hazai és nemzetközi folyóiratban megjelentek, a Balticum Film és TV Fesztivál, a Filmkontakt Nord, a Documentary of the EU és az EDN társalapítója. Több mint 40 országban tartott már dokumentumfilmes képzéseket és szemináriumokat. 

Mellettük van még Noemi Schory függetlenfilmes producer és rendező is, aki 1988 óta készít dokumentumfilmeket. Az ARTE televízió számára készített egész estés dokumentumfilmje, a God Forbid az ultraortodox zsidó társadalomról szól, Inner Tour című filmjét beválogatta a Sundance és a Berlinale, illetve a New York-i MOMA is műsorára tűzte. Száz rövidfilmet készített a Jad Vasem Múzeum számára, illetve 12 rövidfilmet, amelyek Auschwitzban, a 27-es blokkban berendezett, az Emberi lelkierő teremben vannak kiállítva. A Tel Avivi Egyetemen a tanít filmkészítést, mentorként és konzulensként segíti számos szakmai workshop munkáját Goa-ban, Szarajevóban, Budapesten, Tbiliszi-ben.

A pitchelés angol nyelven történik, a jelentkezésre az alábbi dokumentumokra van szükség:  

  • Logline

  • Szinopszis (1 oldal!) 

  • Önéletrajz (rendező, producer)

  • Trailer (2-3 perc) 

A jelentkezéseket a dunadock@gmail.com címen várják 2020. október 31-ig.

A program a Nemzeti Filmintézet Fast Forward Programjával együttműködésben, az HBO Europe támogatásával jön létre. A részletes programról a Facebook oldalán adunk tájékoztatást. 

Forrás: DunaDOCK
Borítókép: Haragonics Sára és Dér Asia az Anyáim története című filmjükről mesélnek a 2019-es DunaDOCK-on